Topografski podatki in Geodetska uprava Republike Slovenije - Petek, Tomaž (Geodetski vestnik, 1998)
Sistem digitalnih topografskih podatkov neke države predstavlja topografska baza, ki vsebuje najpodrobnejše, izmeritvene oziroma izvorne podatke o naravnih in grajenih danostih. V članku je opisan predlog rešitve za zagotavljanje kakovostnih topografskih podatkov uporabnikom. Predlagano je strukturiranje, vodenje in vzdrževanje podatkov ter opisan predlog podatkovnega modela kakovosti, ki ga je pripravil izvajalec topografskih podatkov.
Keywords: data model; kakovost topografskih podatkov; podatkovni model; survey method; topografska baza; topographic data quality; topographic database