Kako narišemo pravilni mnogokotnik - Batagelj, Vladimir (Informatica (Ljubljana), 1977)
Namen sestavka je, ob reševanju navidez enostavne naloge: narisati pravilni mnogokotnik z vsemi diagonalami, seznaniti bralca z nekaj osnovnimi značilnostmi uporabe risalne naprave (plotterja). Srečamo se tudi s teorijo grafov (Eulerjev izrek), z uporabo rekurzije pri programiranju in s prevedbo rekurzivne rešitve v iterativno.
Keywords: computer programming; computer science; Euler theorem; Eulerjev izrek; plotter; pravilni mnogokotnik; programiranje; računalništvo; recursive programming; regular polygon; rekurzivno programiranje; risalnik