Rentgenska anatomija normalne dojke - Hertl, Kristijana (Radiology and oncology (Ljubljana), 1998)
Mamografski videz normalne dojke je pri vsaki ženski različen. Na količino žleznega, vezivnega tkiva in maščobe ter na razmerje med njimi, vpliva več dejavnikov, na primer: starost ženske, menstrualni ciklus, nosečnost, hormonska substitucija. V rodnem obdobju so pogoste benigne spremembe, ki jih je mogoče opredeliti le histološko. Mamografsko se kažejo največkrat kot povečana gostota tkiva in lahko predstavljajo diferencialno-diagnostičen problem.
Keywords: anatomija; Anatomy and histology; Breast; dojke; histologija; Mammography; mamografija; rentgenska diagnostika