Prispevek h gospodarski geografiji Slovenije - Drozg, Vladimir (Revija za geografijo, 2007)
V prispevku so prikazane izbrane značilnosti gospodarskega ustroja Slovenije, in sicer: faze razvoja gospodarstva, prostorski vzorec, ki je nastajal v posameznih fazah, zmanjševanje pomena kmetijstva, postopna deindustrializacija, terciarizacija, tranzicija gospodarstva po letu 1990, mesta kot gospodarska središča ter regionalne razlike v gospodarski razvitosti statističnih regij.
Keywords: economy; ekonomska geografija; gospodarstvo; Slovenia; Slovenija