Dinosaur footprints in the Upper Turonian-Coniacian limestone in the Krnica Bay (NE Istria, Croatia) - Mauko, Alenka (Geologija, 2003)
V prispevku so opisane izolirane stopinje in sled hoje, ki jo pripisujemo bipednemu dinozavru. Stopinje so v zgornjeturonijsko-coniacijskem apnencu blizu rta Požara v zalivu Krnica (SE Istra) To je zaenkrat edina najdba dinozavrov v turoniju in coniaciju celotne Jadransko-Dinarske karbonatne platforme in hkrati najmlajše opisano najdišče stopinj na tem območju.
Keywords: apnenec; Croatia; dinozavri; fosili; Hrvaška; Istra; Istria; kreda; Lake Kreda; paleontologija; paleontology