Dr. Franjo Lipold, mariborski mestni načelnik v letih od 1931 do 1935 - Gostenčnik, Nina (Studia Historica Slovenica, 2017)
Avtorica v prispevku obravnava čas, ko je mariborsko mestno občino vodil mestni načelnik dr. Franjo Lipold. Gre za čas med letoma 1931 in 1935, v katerem je v mestni upravi prišlo do mnogih sprememb. Prispevek podaja kratko biografijo mestnega načelnika ter nekaj najpomembnejših projektov, ki so bili izpeljani v njegovem času (reorganizacija mestne uprave, ustanovitev Mariborskih mestnih podjetij, nakup mariborskega gradu ter prireditev Mariborski teden).
Keywords: 20.st.; Lipold, Franjo; Maribor; mestna uprava; zgodovina; župani