Pogoji za sprejem ustavne pritožbe v zadevah s področja delovnega prava - Kogovšek Šalamon, Neža (Delavci in delodajalci, 2025)
Prispevek obravnava pogoje za sprejem ustavne pritožbe v obravnavo pred Ustavnim sodiščem Republike Slovenije, s posebnim poudarkom na zadevah s področja delovnega prava. Glede na to, da velika večina ustavnih pritožb ni sprejetih v obravnavo, ustavni pritožnik pa je o odločitvi sodišča običajno obveščen z neobrazloženim sklepom, je namen prispevka osvetliti vsebinske razloge, ki sodišče vodijo pri odločanju o sprejemu ustavne pritožbe.