Parametri optimizacije varjenja za novo stržensko žico tipa RD 971 - Meško, Jozef (Strojniški vestnik, 1999)
Namen članka je pokazati možnosti optimiranja varilnih parametrov za novo stržensko žico tipa RD 971, ki je izvedena z matematično - statističnim vrednotenjem varilnega toka in napetosti. Vsi preskusi so bili narejeni z novim dodajnim materialom - s stržensko žico tipa RD 971, ki je bila razvita na Tehnološki fakulteti, Univerze v Žilni, v sodelovanju z Institutom za varjenje v Bratislavi.
Keywords: žice strženska; optimiranje varjenja; stabilnost procesov; kriteriji stabilnosti; varjenje; optimiranje; stabilnost