Novosti v bibliografskem opisu serijskih publikacij - Gazvoda, Jelka (Knjižnica, 1991)
Nova izdaja mednarodnega bibliografskega standarda za opis serijskih publikacij je nastala zaradi potrebe po redefiniranju nekaterih poglavij pri bibliografskem opisovanju serijskih publikacij in da bi se prilagodila novim spoznanjem glede univerzalne bibliografske kontrole. Ni dvoma, da tovrsten kratek komentar nove izdaje standarda ISBD(S) ne zadostuje za normalno delo, ampak bo prej ko slej potrebno pripraviti celoten prevod, ki bo omogočal natančno obdelavo brez nepotrebnih dvoumij in napak
Keywords: ISBD(S); katalogizacija; bibliografski opis; mednarodni standardi; serijske publikacije; periodika