Projekt zamenjave uparjalnikov Jedrske elektrarne Krško - Cerjak, Janko (Strojniški vestnik, 2000)
V prispevku smo predstavili osnovne opravke pri projektu zamenjave uparjalnikov, ki obsegajo vse transportne in logistične dejavnosti kakor tudi vse trajne spremembe, potrebne zaradi prilagoditve novih uparjalnikov na sedanje sisteme in načrtovanega povečanja moči. Vse dejavnosti se izvajajo tako, da bodo doseženi osnovni nameni zamenjave. 1. zagotoviti zamenjavo znotraj vseh pogodbenih obveznosti, 2. kolektivna doza izpod 1.4Sv, 3. nobenih izgubljenih dni zaradi poškodb pri delu.
Keywords: sistemi dvižni; meritve optične; dekontaminacija; Nuklearna elektrarna Krško; uparjalniki