France Kidrič danes - Hladnik, Miran (Jezik in slovstvo, 2001)
France Kidrič je kljub temu, da je za današnje literarne zgodovinarje sinonim nepriljubljenega pozitivističnega biografizma, v svoji generaciji ohranil prvo mesto, še bolj presenetljivo pa je, da je zaradi bogastva podatkov, ki jih je prispeval, še vedno na prvem mestu med referencami v najnovejši prešernoslovski literaturi. Preštevanje citatov v zadnjih petih letnikih treh osrednjih slovenskih literarnovednih revij (Slavistični reviji, Jeziku in slovstvu in Primerjalni književnosti) je pokazalo, da se v stroki sicer najpogosteje sklicujemo na Janka Kosa, Matjaža Kmecla, Franca Zadravca, Borisa Paternuja in Dušana Pirjevca. Med citiranim avtorji starejše generacije postopoma prepuščajo prostor mlajšim.
Keywords: Kidrič, France, 1880-1950; Slovene literature; slovenska književnost; literarni zgodovinarji; literary historian; prešernoslovje; citiranje