Knjiga za pripadnike narodnostnih manjšin v slovenskih splošnoizobraževalnih knjižnicah (Knjižnica, 1990)
Referat orisuje položaj splošnoizobraževalnih knjižnic za nacionalne manjšine v slovenskih krajih, kjer obe manjšini, madžarska in italijanska, živita strnjeno. Nacionalna manjšina predstavlja neprivilegirano uporabniško skupino, ki zahteva posebno skrb. Zanjo morata skrbeti tako matična država kot država gostieljica, tudi in predvsem na področju preskrbe s knjigo v matičnem jeziku. V ta namen je potrebno zagotoviti primerno mrežo izposojevališč v okviru splošnoizobraževalnih knjižnic, dovolj knjižničnega gradiva in usposobljene knjižničarje. Dopolniti je treba standarde in spoštovati mednarodne dogovore, ki veljajo v zvezi s to problematiko
Keywords: Slovenia; Slovenija; splošnoizobraževalne knjižnice; narodne manjšine