Porazdeljeni objekti in CORBA v sodobnem poslovnem svetu - Juvančič, Marko (Uporabna informatika (Ljubljana), 1997)
Način poslovanja se z novimi tehnologijami spreminja z neverjetno hitrostjo. Da bi računalništvo kot podpora poslovanju zmoglo slediti temu tempu, so se razvile nove tehnolgije in koncepti. Članek nam kot odgovor na nove zahteve predstavi porazdeljeno računalništvo. Opozori nas na pravilno načrtovanje arhitekture sistema, ki bo deloval kot porazdeljen. Na koncu je opisana tehnologija CORBA in njena primerjava z COM+.
Keywords: CORBA tehnologija; porazdeljeno računalništvo; računalništvo; telekomunkacijska tehnologija