Elektronsko poslovanje - Gričar, Jože (Uporabna informatika (Ljubljana), 1997)
V razvitih državah je v teku vrsta pobud, organiziranih na najvišji ravni, za spodbujanje spoznanja o pomembnosti elektronskega poslovanja in njegovega vzpostavljanja ter za zagotavljanje infrastrukturnih in pravnih razmer za njegovo uvajanje. Med najbolj odmevnimi so pobude v ZDA, G-7, Evropski uniji in na Japonskem. Elektronsko poslovanje je pomembno za velike in male gospodarske družbe, za državno upravo in za potrošnike. Njegovo razširjanje spodbujajo najnovejše informacijske in komunikacijske tehnologije. Uvajanje elektronskega poslovanja postaja kritično pomembno za mala podjetja; posebne naloge s tem v zvezi imajo državna uprava, lokalne oblasti in gospodarske zbornice, strokovne organizacije ter univerze.
Keywords: elektronski mediji; elektronsko poslovanje; Evropska unija; informacijska tehnologija