Izjava Izvršnega odbora Slovenskega etnološkega društva ob izidu knjige Tiborja Zsige Muravidéktöl Trianonig, Lendava, 1996. (Glasnik Slovenskega etnološkega društva, 1997)
Člani Slovenskega etnološkega društva se pridružujemo strokovnim in narodnostnim stališčem, ki jih v sestavku Napad na slovenstvo Prekmurja, objavljenem v Delu, 29. maja 1997 (priloga Književni listi, stran 16), poudarjata avtor sestavka, slovenski etnolog in univerzitetni profesor v pokoju, dr. Vilko Novak in v sestavku navedena porabska Slovenka, kustodinja Marija Kozar.
Keywords: izjave; Izvršni odbor Slovenskega etnološkega društva; knjige; Od Pomurja do Trianona