Občutki varnosti pri študentih Univerze v Mariboru - Meško, Gorazd (Teorija in praksa, 2026)
Članek se osredini na občutke varnosti in zaznave varnostnih pojavov na fakultetah in v krajih študija pri študentih Univerze v Mariboru. V študiji, ki je potekala v letu 2025, je sodelovalo 564 študentov in študentk z vseh fakultet Univerze v Mariboru. Statistične analize so izpostavile povezave med odnosi na fakultetah in zaznavo varnosti v kraju študija ter zaznavo varnosti na fakultetah pri študentih. Hkrati so rezultati izpostavili razlike v zaznavah varnostnih problemov v kraju študija in posledicah viktimizacije med študenti in študentkami.
Keywords: Kriminal; odnosi; relations; safety; students; študenti; University of Maribor; Univerza v Mariboru; varnost; Varnost (psihologija); victimisation; viktimizacija; Višje in visoke šole