Avtomatizacija aerotriangulacije in aerosnemanje - Bric, Vasja (Geodetski vestnik, 1998)
Aeritriangulacija je eden od postopkov v fotogrametriji, ki so v kratkem razvoju digitalne fotogrametrije največ pridobili. Končni rezultat aerotriangulacije so metrični aeroposnetki (t.j. aeroposnetki z znanimi elementi zunanje orientacije). Ti v Sloveniji spet prihajajo v uporabo pri nekaterih pomembnih projektih, ki obsegajo celotno območje države. Kakovost aerotriangulacije je zelo odvisna tudi od aerosnemanja.
Keywords: aerosnemanje; fotogrametrija; geodezija; Slovenija