Uvod v svet p-adičnih števil - Drinovec-Drnovšek, Barbara (Obzornik za matematiko in fiziko, 2009)
Predstavimo pojem ultrametrične absolutne vrednosti in dokažemo nekaj njenih osnovnih lastnosti. Natančneje se ukvarjamo s ?$p$?-adično absolutno vrednostjo na polju racionalnih števil in s ?$p$?-adičnimi števili.
Keywords: matematika; metrični prostor; teorija števil