Arheologija pokrajine in geografski informacijski sistemi - Stančič, Zoran (Geografski obzornik, 1993)
Članek predstavlja arheologijo pokrajine kot novo vejo arheologije in uporabnost geografskega informacijskega sistema za proučevanje povezanosti pokrajinskih dejavnikov v preteklosti in sedanjosti (v arheologiji in geografiji).
Keywords: arheologija; arheologija pokrajine; geografija; GIS