Introduction to the subsequent three papers in the present volume - Orešnik, Janez (Linguistica (Ljubljana), 1990)
V tem Uvodu so združene tiste misli naslednjih treh člankov (v pričujoči številki), ki so tem besedilom skupne. Gre za teoretični okvir posameznih raziskav, za način utemljevanja, za delovno domnevo, za postopek pri slovnični analizi in statistični obdelavi ter za opazke o uspešnosti delovne domneve.
Keywords: Germanic languages; Germanski jeziki; Jezikoslovje; linguistics; methodology; Metodologija; ne zaključna dela; Raziskovanje; research methods; znanstveno raziskovanje