The multisubset sum problem for finite abelian groups - Muratović-Ribić, Amela (Ars mathematica contemporanea, 2015)
Uporabimo podobno tehniko kot v M. Kosters, The subset problem for finite abelian groups, J. Combin. Theory Ser. A 120 (2013), 527-530 za izpeljavo formule za število multipodmnožic končne abelske grupe ?$G$? poljubnega reda in poljubne večkratnosti, kjer je vsota enaka danemu elementu ?$g$? iz ?$G$?. To nam da tudi število particij elementa ?$g$? na dano število delov nad končno abelsko grupo.
Keywords: character; composition; finite abelian groups; finite fields; karakter; kompozicija; končne abelske grupe; končni obsegi; particija; partition; polinomi; polynomials; subset sum; vsota podmnožice