Primerjava tradicionalnega in objektno orientiranega pristopa pri razvoju informacijskih sistemov ob uporabi orodja CASE - Mihelič, Lilijana (Uporabna informatika (Ljubljana), 1997)
Namen članka je predstaviti vlogo in vpliv orodij CASE (Computer Aided Software Engineering) na področju računalniške znanosti na primeru dveh orodijCASE, od katerih je v enem implementirana tradicionalna metodologija, v drugem pa objektno orientirana (v nadaljevanju OO) metodologija. Orodja nam olajšajo razvojni proces, različne vidike zajamemo s pomočjo modeliranja posameznih razvojnih faz, ki vključujejo analizo, načrtovanje in izvedbo. Primerjava vsebuje osnovne razlike objektnega razvoja v primerjavi s strukturno analizo in načrtovanjem. Medtem ko tradicionalna metoda opisuje sistem kot skupino (težko preglednih) podatkov in funkcij, 00 pristop gleda nasistem kot na skupino manjših, ponovno uporabnih komponent, ki predstavljajoentitete realnega sveta.
Keywords: CASE (računalniško orodje); informacijski sistemi; razvoj