O integraciji romskih naselij v slovenski naselbinski sistem - Zupančič, Jernej (Razprave in gradivo - Inštitut za narodnostna vprašanja (1990), 2015)
Prispevek obravnava vprašanje integracije romskih naselij v naselbinsko mrežo v Sloveniji, kar predstavlja tako formalno kakor funkcijsko spremembo. Teoretični utemeljitvi pojmov sanacije in integracije sledi kratek prikaz načrtovalskega stanja romskih naselij. Prispevek se predvsem osredotoča na vprašanje možnosti boljše funkcijske povezanosti v lokalna okolja in s tem izboljšanje kvalitete bivanja slovenskih Romov.
Keywords: Slovenia; Slovenija; Romi; romska naselja; integracija; prostorsko načrtovanje; manjšine