Censorship - Salazar, Philippe Joseph (Javnost (Ljubljana), 2004)
Beseda cenzura filološko sodi v slovar ključnih pojmov v spektru oblastne paradigme. Članek temelji na analizah Émila Benvenista v Vocabulaire des institutions indo-européennes in razkriva cenzurne denotacije oblasti, vojne, nagrade, usmerjanja, pa tudi vtisnjeno cenzurno dimenzijo v retoričnem predsedništvu. Zaključuje z obravnavo cenzurnega premika v demokraciji od demos k laos.
Keywords: država; state; civil society; civilna družba; oblast; authority; democracy; demokracija; svoboda; cenzura