Geometrija prostorskih oblik - informacijska podpora postopkom upravljanja z nepremičninami - Horvat, Katarina (Geodetski vestnik, 1997)
V prispevku je na kratko predstavljen koncept geometrije prostora in predlagano s tem povezano izrazoslovje. Opredeljene so nepremičnine glede na njihovo pojavnost in naštete obstoječe evidence nepremičnin. Navedeni so nekateri delovni postopki upravljanja z nepremičninami, ki jih lahko podpre geometrija prostorskih oblik. Predstavljeni so načini njene podpore.
Keywords: baze podatkov; evidence; geometrija prostora; nepremičnine; prostorski podatki; topografija