Jama na Pucovem Kuclju, locus typicus vrste Anophthalmus kofleri Daffner 1996 (Coleoptera: Carbidae: Trechinae) - Kofler, Bojan (Acta entomologica slovenica (Ljubljana), 1998)
Podan je opis in načrt Jame na Pucovem kuclju (Kat. št. 6908) pri vasi Podklanec (Z Slovenija). Leta 1996 je H. Daffner po primerkih iz te jame opisal novo vrsto hrošča, Anophthalmus kofleri. Predstavljeni so rezultati petletnih raziskav o pojavljanju vrste v jami
Keywords: hrošči; zoologija; zoology