Dejavniki sprememb slovenskega trga nepremičnin po vstopu v evropske integracije - Černe, Janka (Teorija in praksa, 2012)
Članek prikazuje izsledke raziskave o percepciji sprememb nepremičninskih dejavnikov iz socialnopsihološkega, arhitekturno-urbanističnega in pravnega vidika ter njihovega vpliva na nepremičninski trg po vstopu Slovenije v Schengenski prostor. Raziskava je bila izvedena z uporabo anketnega vprašalnika med prebivalci ob zunanji meji Slovenije in prebivalci osrednje slovenske regije. Podaja primerjavo stališč med uporabniki nepremičnin v posameznih raziskovanih skupinah in ugotovitve glede razlik in/ali podobnosti v zaznavi sprememb med anketiranimi skupinami. V članku skozi razpravo vzporejamo dobljene rezultate s strokovnimi in znanstvenimi spoznanji iz področja korelacij ljudi in prostora v postmoderni družbi z izpostavitvijo nujnosti multidisciplinarne obravnave nepremičninske problematike
Keywords: Nepremičnine; Real estate; Trg; Market; Slovenia; Slovenija; trg nepremičnin; European Union; Evropska unija; Schengenski sporazum; raziskave