Strategije jezikovnega delovanja v slovenski politični komunikaciji - Hribar, Nataša (Slavistična revija, 2009)
Članek prinaša analizo jezikovnega delovanja predstavnikov največje vladne in največje opozicijske stranke v slovenskem državnem zboru v mandatu 2000-2004. Temelji na predpostavki, da se nosilci političnih funkcij v različnih govornih položajih predvsem glede na (potencialno) navzočnost volilcev jezikovno vedejo različno. Ob dokaj obsežnem naboru predvsem govorjenih, pa tudi zapisanih besedil skušamo izluščiti temeljne vzorce jezikovnega delovanja slovenskih politikov ter pri tem uporabljenih jezikovnih sredstev in postopkov.
Keywords: 2000/2004; govorjeni jezik; pisni jezik; politični jezik; Slovene; slovenščina; sociolinguistics; sociolingvistika