Dedekindove vsote in kvadratni reciprocitetni zakon - Renko Zver, Rebeka (Obzornik za matematiko in fiziko, 2012)
Predstavimo Dedekindove vsote in z njimi povezano reciprocitetno formulo ter pokažemo, kako je iz le-te možno izpeljati znani kvadratni reciprocitetni zakon.
Keywords: Dedekindove vsote; reciprocitetna formula; teorija števil