The effectiveness of using games for developing young learners' grammar competence - Lilić, Polona (ELOPE (Ljubljana), 2019)
Prispevek preučuje učinkovitost rabe iger pri poučevanju angleščine na razredni stopnji osnovne šole. Dandanes se avtorji na področju poučevanja in usvajanja tujih jezikov v glavnem strinjajo, da je slovnico smiselno poučevati na vseh ravneh, vključno z zgodnjim učenjem tujega jezika, vendar ob tem opozarjajo, da mora biti slovnica vedno obravnavana v kontekstu smiselne komunikacije. V prispevku najprej predstavljamo pregled literature poučevanja slovnice na področju tujega jezika in rabe iger za namene poučevanja jezika. Nadalje predstavljamo rezultate eksperimentalne raziskave, katere namen je bil preveriti hipotezo, da so dejavnosti, ki temeljijo na slovničnih igrah, učinkovitejše za poučevanje slovnice kot bolj tradicionalne dejavnosti na področju poučevanja angleščine kot tujega jezika. Rezultati eksperimenta dokazujejo učinkovitost rabe slovničnih iger pri učenju slovnice na zgodnji stopnji.
Keywords: angleščina; igre za učenje jezika; komunikacijsko poučevanje jezika; poučevanje slovnice; poučevanje, osredotočeno na obliko; zgodnje učenje jezika