Reforma, monopoli in država - Kračun, Davorin (Teorija in praksa, 1989)
Članek razpravlja o perspektivah transformacije jugoslovanskega gospodarstva v gospodarstvo tržnega tipa. Ugotavlja, da dosedanja ekonomska ureditev predstavlja težko hipoteko, ki nenehno generira nevarnost monopolizacije. Po drugi strani tudi vodenje racionalne ekonomske politike ni možno brez konkurence na političnem trgu.
Keywords: ekonomska reforma; Christoph Andersson; monopol; ekonomska politika; državno gospodarstvo; krize; Jugoslavija; Yugoslavia; trg; economics; ekonomija; narodno gospodarstvo; ekonomski sistemi; ekonomske teorije; politics; politika