Assessment of public service broadcasting - Picard, Robert G. (Javnost (Ljubljana), 2003)
Članek obravnava temelje in namene obsežnejšega ocenjevanja javne RTV z vidikavrednotenja kakvosti delovanja v okviru javne uprave in medijskega menedžmenta. Avtor dokazuje da je okrepljeno ocenjevanje javne RTV del širših prizadevanj za boljši nadzor nad vrsto javnih storitev, ki naj bi pripevala k izboljšanju učinkovitosti storitev. Članek obravnava ekonomske in menedžerske pristope k ocenjevanju kakovosti, ki predstavljajo nadgradnjo tradicionalnega ocenjevanja vsebine in občinstev v javnih RTV. Predstavlja vrsto ekonomskih in menedžerskih meril, ki omogočajo boljši vpogled v delovanje in učinkovitost javne RTV, njihove značilnosti in posledice.
Keywords: mass media; množični mediji; radio; television; televizija; management; kvaliteta; vodenje; poslovna uspešnost; efficiency; učinkovitost