Filipini - država z dvema obrazoma - Kladnik, Drago (Geografski obzornik, 1995)
Prispevek prikazuje bistvene poteze otoške države v jugovzhodnem delu Azije,___ bogato obdarjene z naravnimi viri, ki pa jo nenehno prizadevajo hudi vetrovi, poplave, potresi in izbruhi ognjenikov. Njeno pestrost doponjujejo tudi etnična raznolikost ter raznovrstno gospodarstvo.
Keywords: družbena geografija; Filipini; fizična geografija; potopisi