Kratek vpogled v zgodovino integracije - Jerman, Marjan (Obzornik za matematiko in fiziko, 2014)
Predstavljene so glavne ideje, ki so vodile do razvoja integracije. Zgodovinski pogled na snov ponuja intuitiven pristop k poučevanju integralov.
Keywords: matematična analiza; določeni integral; osnovni izrek analize; metoda izčrpavanja