"Survivor heroes" and rising heroes - Povedák, István (Traditiones (Ljubljana), 2014)
Avtor ilustrira pojav, v katerem posamični socialistični ("preživelci") niso izginili skupaj s svojimi tovariši, temveč so ostali priljubljeni, na primeru kulta dveh madžarskih junakov, Jánosa Kádárja in Imreta Nagya.
Keywords: history; Kádár, János, 1912-1989; Nagy, Imre, 1896-1958; personalities; socialism; zgodovina; znamenite osebnosti; Hungary; socializem; narodna identiteta; Madžarska