Slovensko gorica/zorica 'dvorišče', '(vaški) trg', 'ograda' - Šivic-Dular, Alenka (Slavistična revija, 1996)
Dostopno gradivo o slovenski besedi goríca/zoríca 'dvorišče', 'vaški trg', 'ograda' in dosedanje etimološke razlage, na podlagi besedotvorno-pomenske analize omogočajo novo etimološko razlago besede iz *dvorica (k psl. *dvor´).
Keywords: dialect; dialectology; dialektologija; etimologija; etymology; leksikologija; lexicology; narečja; Slovene; slovenščina