Zagotavljanje dostojnih delovnih pogojev v luči naraščanja različnih oblik dela - Pogačar, Peter (Delavci in delodajalci, 2017)
Na spremembe v delovnih okoljih danes vpliva niz dejavnikov, med katerimi so najpomembnejši naslednji: hiter razvoj tehnologij, digitalizacija, novi načini organizacije dela in demografske spremembe... Prispevek analizira vpliv digitalizacije na prihodnost delovnega okolja ter delavce, obenem pa analiziram pojav novih oblik dela z vidika pravne, ekonomske in socialne varnosti oseb, ki opravljajo nove oblike dela. Digitalizacija in nove oblike dela lahko zagotovo prinesejo pozitivne posledice, naloga deležnikov na trgu dela pa je, da preprečimo tveganja za dostojno delo.
Keywords: delovni pogoji; delovni status; delovno okolje; elektronsko poslovanje; informacijska tehnologija; pravno varstvo; socialna varnost