Izobraževanje knjižničarjev za jutri - Fras, Sabina (Knjižnica, 1997)
V času študija imamo študentje bibliotekarstva možnost "preveriti" naše znanje v knjižnici: del študijskih obveznosti predstavlja obvezna študijska ali delovna praksa v obsegu 80 ur v 2. in 3. letniku. V drugem letniku "obiščemo" šolsko ali splošnoizobraževalno knjižnico, v tretjem letniku pa se seznanimo z delom v visokošolskih, specialnih ali večjih znanstvenih knjižnicah. V referatu želim kot študentka bibliotekarstva opozoriti na pomen in namen študijske prakse pri študiju bibliotekarstva. Hkrati pa ob tem podam s projektom Delovna praksa - druga polovica znanja idejno rešitev organizacije študijske prakse. Projekt predstavljam na konkretnem primeru prakse v splošnoizobraževalni knjižnici, v Mariborski knjižnici.
Keywords: Bibliotekarstvo; library science; education; Izobraževanje; Delovna praksa; bibliotekarji; visokošolski študij