Prek ciljev aerobne vadbe do zdravega življenjskega sloga med šolanjem na daljavo - Maver, Petra (Šport (Ljubljana), 2021)
Prispevek predstavlja primer pouka na daljavo pri predmetu šport v 9. razredu z uporabo avtentičnega pristopa. V šestih tednih so učenci s povezovanjem praktičnih in teoretičnih vsebin pri tematskem sklopu splošna kondicijska priprava uresničevali cilje, povezane z oblikovanjem zdravega življenjskega sloga, in razvijali aerobno vzdržljivost. Končni izdelek je bil individualni načrt vadbe, v katerem je učenec izkazal razumevanje in zmožnost povezovanja obravnavanih vsebin in ki ima za učenca uporabno vrednost, njegov izdelek pa smo tudi preverili in ocenili po vnaprej pripravljenih merilih.
Keywords: checking for understanding; COVID-19; distance learning; epidemic; epidemije; grading; individualni načrt vadbe; ocenjevanje; on line teaching; osnovne šole; physical education; pouk na daljavo; preverjanje; primary school; sport; šolanje na daljavo; šport; športna vzgoja