Gravitacijski valovi - Mohorič, Aleš (Obzornik za matematiko in fiziko, 2017)
Besedilo podaja kratko zgodovino odkrivanja gravitacijskih valov. Opisane so osnovne lastnosti valov in način detekcije. Uspešne detekcije valov kažejo na velik raziskovalni potencial gravitacijske astronomije.
Keywords: gravitacija; gravitacijski valovi; gravitavijsko polje; interferometri; Maxwellove enačbe; teorija relativnosti