Reorganiziranje procesov kot sestavina spreminjanja organizacij - Gričar, Jože (Uporabna informatika (Ljubljana), 1994)
Reorganiziranje procesa je temeljit razmislek in radikalno preoblikovanje procesa, s čimer je mogoče doseči izjemno velike izboljšave: zmanjšanje stroškov, povečanje kakovosti, izboljšanje servisa kupcu, skrajšanje časa. Velike priložnosti so v zamišljanju procesov povsem na novo. Temeljno izhodišče reorganiziranja procesov v organizacijah je v intenziviranju uporabe informacijske tehnologije. Informacijska tehnologija je namreč orodje spreminjanja. Najbrž smo sedaj šele na začetku ugotavljanja velike potencialne moči uporabe informacijske tehnologije v organizacijah. Njen vpliv na organizacije se bo v celoti izrazil v takoimenovanih organizacijah brez meja.
Keywords: informacijska tehnologija; oblikovanje organizacij; procesi; reorganiziranje procesov