Italijanščina v obmejnih zidovih in mostovih - Brumat, Sebastjan (Svetovi (Ljubljana), 2026)
Z diskurzi, ki preizprašujejo uporabo italijanskega jezika v obmejnem prostoru, se srečujem že vse življenje. Razni obmejni narativi, ki izhajajo iz številnih izkušenj prebivalcev in prebivalk tega prostora, so zlasti v mojih zgodnjih letih oblikovali moj odnos do italijanščine. Tekom življenja pa se je moje mnenje zaradi osebnih izkušenj močno spremenilo.
Keywords: Antropologija; antropološko-literarno pisanje; avtoetnografija; eksofonije; Etnologija; Italijanščina; Jeziki v stiku; Obmejna mesta; Slovenščina; spomini; Večkulturnost; večnačinska antropologija