Kdo pa bere to revijo? - Musek, Matjaž (Knjižnica, 2002)
Vse večja rast števila primarnih virov informacij, predvsem strokovnih revij na eni strani in vse večja racionalizacija finančnih sredstev za njihovo nabavo na drugi, zahtevata od vseh knjižnic, ki v svojih matičnih ustanovah podpirajo raziskovalne, izobraževalne ali neposredne aplikativne procese, kot na primer v medicini, da se morajo zaradi večje učinkovitosti medsebojno povezovati in neprestano meriti izkoriščenost svojih zbirk strokovnih revij glede na vložena sredstva. Predstavljene so mednarodne izkušnje in domač trud zadnjih tridesetih let, vložen v reševanje te problematike, izdelan pa je tudi nabor dejavnikov ali kazalcev, ki jih je bilo mogoče zaslediti v tuji in domači literaturi, in ki lahko vplivajo na odločitve o odpovedi ali ohranitvi strokovnih revij na papirnem mediju.
Keywords: nabavna politika; strokovne revije; uporaba; medicinske knjižnice