Counting faces of graphical zonotopes - Grujić, Vladimir (Ars mathematica contemporanea, 2017)
Klasičen rezultat je, da je število vozlišč grafovskega zonotopa ?$Z_{Γ}$? enako številu acikličnih orientacij grafa ?$Γ$?. Pokažemo, da je ?$f$?-polinom zonotopa ?$Z_Γ$? glavna specializacija ?$q$?-analoga kromatične simetrične funkcije grafa ?$Γ$?.
Keywords: grafovski matroid; grafovski zonotop; simetrična funkcija