Osnutek novega Zakona o visokem šolstvu in logika kapitalizma - Burcar, Lilijana (AS. Andragoška spoznanja, 2015)
Prispevek analizira enega glavnih elementov prestrukturiranja, ki ga v visoko šolstvo vnaša predlagani osnutek novega ZViS. Nanaša se na statusno izenačevanje zasebnih fakultet z javnimi, da bi se tako dokončno legitimiralo njihovo javnoproračunsko financiranje, s tem pa prečrpavanje že tako okleščenih sredstev od javnih k zasebnim šolskim zavodom.
Keywords: capitalism; education; financiranje; HE bill; Higher education; Javno financiranje; Javno šolstvo; kapitalizem; Private education; private faculties; privatizacija; Public education; Public financing; visoko šolstvo; Visokošolsko izobraževanje; zakonodaja; zasebne fakultete; Zasebno šolstvo