Avtomatizacija muzejskih knjižnic - Bahor, Stanislav (Knjižnica, 1993)
Prispevek predstavlja predlog projekta za vključitev muzejskih knjižnic, knjižnic zavodov za varstvo naravne in kulturne dediščine in knjižnic galerij v enoten, računalniško podprt knjižnični informacijski sistem v R Sloveniji. Na osnovi ugotovitve iz analize stanja v obravnavanih knjižnicah podaja predloge za sistematično rešitev te problematike in sicer z vidika vključitve v sistem, financiranja, vzdrževanja programske in strojne opreme in izobraževanja.
Keywords: muzejske knjižnice; obdelava gradiva; avtomatska obdelava podatkov