Prebivalstvo mesta Ormož v zgodnjem novem veku - Kovačič, Aljaž (Zgodovinski zapisi, 2013)
Prispevek predstavlja podobo mesta, meščane in njihovo jezikovno strukturo. V nadaljevanju so zapisani takratni gospodarji in sovražniki mesta.
Keywords: meščani; Ormož; popis prebivalstva; prebivalstvo; zgodovinski pregledi