Analiza znotraj medicine neustaljenega specializiranega izrazja v splošnorazlagalnem slovarju - Tonin, Gašper (Slavistična revija, 2022)
V prispevku smo se osredotočili na specializirano leksiko, ki se je pojavila ob terminološkem kvalifikatorju med. v Slovarju slovenskega knjižnega jezika 2.0 (SSKJ2), v Slovenskem medicinskem slovarju (SMS) pa njene terminološke vzporednice oz. ustreznega strokovnega izraza ni. SSKJ2 naj bi namreč s terminološkimi kvalifikatorji nakazal področje, na katerem »termin živi« ali »s katerega prehaja v splošno rabo«. Analizirali smo, zakaj je bil delež specializirane leksike (331 gesel) vključen v SSKJ2, čeprav v medicini ni ustaljen.
Keywords: Dictionary of the Slovenian standard language (2nd edition); Slovar slovenskega knjižnega jezika (2.0); Slovene; Slovene medical dictionary; Slovenski medicinski slovar; slovenščina; specialized lexis; specializirana leksika; terminological qualifier; terminologija; terminology; terminološki kvalifikator