Hatujui - Basaj, Gaja (Svetovi (Ljubljana), 2026)
V vročem majskem večeru se prebijamo čez polne ulice in v gručah prečkamo kaotične ceste. Na njih mrgolijo avtomobili, tovornjaki, bodabode in bajaji, ki kljub vsej zmedi uspešno navigirajo s pomočjo hupanja. Ljudje nas radovedno opazujejo in ogovarjajo. Zdijo se zelo odprti. Želim jim odgovoriti, vendar ne prepoznam pomena njihove govorice, iz mešanice zvokov ne razločim niti posameznih besed. Zato se jim lahko samo zmedeno nasmiham.
Keywords: Antropologija; antropološko-literarno pisanje; avtoetnografija; Dar es Salaam; eksofonije; Etnologija; Hatujuji; Potovanja; spomini; Sporazumevanje; Ustno sporazumevanje; Večkulturnost; večnačinska antropologija