Sodobna slovenska literatura v kontekstu - Kos, Matevž (Primerjalna književnost, 2009)
Članek analizira strukturne premike v sodobni slovenski literaturi, vpeti v vzporedna procesa globalizacije na eni strani in marginalizacije na drugi. Razpravljanje poteka na dveh ravneh: literarnoestetski in kulturno- oz. političnozgodovinski.
Keywords: Blatnik, Andrej, 1963-; Zupančič, Matjaž, 1959-; Slovene literature; slovenska književnost; modernizem; postmodernizem; globalizacija; globalization; družbeni angažma